Nuttige bronnen voor zelfstandige starters en ouwe rotten in het vak

UNizo.png

Unizo is de opvolger van het NCMV, het National Christelijk Middenstandsverbond. Geleidelijk aan, reeds onder leiding van Petrus Thijs en later onder Kris Peeters werd het christelijke (en de binding met de CVP/CD&V) losgelaten en richtte men zich meer op de KMO en de ondernemer in het algemeen.  “Middenstand” is vandaag een wat verouderd sociologisch begrip en een vlag die de lading niet meer dekt.

NSZ.png

NSZ mag dan beduidend minder leden tellen dan Unizo, toch is dit een zeer actieve en combattieve organisatie die geregeld het nieuws haalt.

Comeos.png

Comeos, specifiek voor de winkeliers

Hoewel zowel Unizo als NSZ ook de detailhandel vertegenwoordigen is Comeos toch de grootste lobbyist als het gaat om de belangen van de detailhandel. Alle grote ketens zijn lid van Comeos en dat levert natuurlijk wel een stevige hefboom op.

bibf.png

Check uw boekhouder!

Is hij of zij erkend? U vindt het hier

Acerta.png

Acerta, het grootste sociaal secretariaat in België. Ontstaan uit de fusie van SBB en SFDW-VKW is Acerta aanwezig in alle Vlaamse provincies.

SDWorx.png

SD Worx is actief in meerdere landen

USS.png

Bij USS vindt u een overzicht van alle sociale secretariaten in België.

Ze hebben de naam van een Amerikaans slagschip en verdedigen de positie van de sociale secretariaten.

Zouden zij ijveren voor een eenvoudigere wet- en regelgeving? Want hoe complexer die is, hoe afhankelijker de zelfstandige van hun dienstverlening wordt…

Trends.png

Trends, uitgegeven door de Roularta Groep is een blad dat geregeld met stevige dossiers uitpakt. De vastgoedbijlage is een klassieker en de scherpe editorialen staan pal achter de ondernemer.

FOD economie.png

Dit is een interessante link over het starten van een bedrijf. Uiteraard vanuit het standpunt van de overheid maar het bevat best wel interessante informatie. Ga snel naar FOD Economie.

Tijd.png

In 1968 opgericht als de Financieel Ekonomische Tijd, het orgaan van het Vlaams Ekonomisch Verbond werd het destijds in saaiheid enkel voorbijgestoken door de Antwerpse Lloyd. Vandaag is het een blitse krant met sterke weekendbijlagen, scherpe interviews, diepgaande beschouwingen en heuse onderzoeks-journalistiek. Zonder overdrijven, de enige kwaliteitskrant in België, net als zijn Franstalige evenknie L’Echo.

Join Now

Ontbreekt uw informatiebron hier? Laat het ons weten!

Lannoo.png

Lannoo geeft niet alleen mooie reisgidsen uit; de onderneming is ook uw gids in het ondernemen. Weetje: jarenlang was een Lannoo familielid de hoofdredacteur van het tijdschrift van NCMV en het latere Unizo. Kijk maar eens in de catalogus

FOD Financiën.png

Alles wat u moet weten over de BTW wetgeving, belastingen accijnzen, en de toepassing ervan vindt u bij FOD Financiën.