Heropstarten voor zelfstandigen, de zachte kant

Bijgewerkt op: 30 apr 2020

Op 4 mei gaan de B2B bedrijven weer volop heropstarten en de B2C bedrijven hernemen op 11 mei. Als alles verloopt volgens plan tenminste… Er zijn heel wat “harde” kanten aan: de juiste medewerkers inzetten, veilige zones maken, de logistieke keten zo optimaal mogelijk inzetten,… Maar er is ook een zachte kant aan die heropstart.


Heropstart na de lCorona Lockdown
Leven na het virus

De zachte aanpak voor werknemers

Afhankelijk van de bedrijfscultuur kan je ervan uitgaan dat er bij de heropstart van grotere KMO en multinationals er wel een HR medewerker zal klaar staan om die zachte kant te begeleiden met allerlei wapens uit het psychologie arsenaal.

Er zullen gesprekken georganiseerd worden waarbij werknemers hun verhaal kunnen doen over hoe deze lange corona crisis bij hun binnenkwam. Hoe ze erop reageerden en hoe ze het verwerkten. Sommigen zullen er niks aan overgehouden hebben en anderen misschien heel veel, zoals het verlies van een dierbare waar men geen afscheid van kon nemen, of een langdurige opname in het ziekenhuis van een familielid.

Men zal waarschijnlijk zowel individuele als groepssessies organiseren. En dat doet men niet alleen omdat men begaan is met de medewerkers, er zit ook een rationele, efficiency gedachte achter. Vergelijk het met mensen die terugkomen uit vakantie en die dagenlang hun verhalen vertellen op de werkvloer. Om dat proces wat in te korten (want nu heeft iedereen tegelijkertijd “vakantie” genomen) kan zo’n groepssessie heilzaam zijn.


Maar hoe gaat dat bij zelfstandigen zonder personeel?

Die staat er op het eerste gezicht alleen voor. Hij of zij mag zich uit de naad werken om de verloren omzet terug te winnen en er is niemand van HR die klaarstaat voor opvang.

Daarom lanceert GeenPoespas een simpel initiatief: stuur uw antwoord op deze vragen in via het contactformulier en beantwoord kort deze vragen. Wij nemen contact op met de eerste 20 inzenders voor een telefoontje om er wat dieper op in te gaan. Wij verwerken anoniem de antwoorden en maken een synthese ervan.

#Coronacrisis #COVID_19 #Lockdown #Heropstart


127 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven